Hibaüzenet

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? require_once() függvényben (/home/zollerkm/public_html/fideszkmd.hu/includes/module.inc 341 sor).

A Fidelitas nyílt levele a Pro Körmend elnevezésű formáció vezetőségéhez

"Kedves" Pro Körmend!

A tegnapi napon került kezünkbe az önök által megfogalmazott és kiadott néhány oldalas propaganda anyag. Sok meglepetést nem tartalmazott írásuk. Csupán hozták az önöktől elvárható stílust, az egész kampányukra jellemző csúsztatásokkal, hazugságokkal. Kezdjük az elején: polgármesterjelöltjük Soós István azt írja önök egy konzervatív, keresztény, európai kampányt folytatnak. Kedves Soós Úr! Ön ezt komolyan is gondolja? Vagy csupán arról van szó, hogy pillanatnyi politikai érdekei késztetik arra, hogy ilyetén módon definiálja saját szervezete ideológiai irányultságát? Mitől konzervatív egy olyan szervezet, amelynek vezetőiről, frontembereiről köztudott, hogy különböző - egykori és jelenlegi - balliberális pártok, szervezetek élharcosai? Kedves Soós úr! Azt már meg sem merjük kérdezni, hogy ön a pártállami időben, mely félkatonai szervezet egyenruháját viselte? Valószínűsíthetően ezt is mélyen konzervatív, keresztény, európai elköteleződésből tette. Azt állítja, hogy önök tisztességes kampányt folytatnak, ehhez képest minden megnyilvánulásuk, írásuk, megjegyzésük destruktív és mocskolódó. Programot nem sikerült összeállítaniuk, helyette csupán kérdéseket tesznek fel, amelyek megválaszolása már meghaladta erejüket. Elképzelések, reális alapokon nyugvó tervek, programpontok hiányában pedig arra kényszerülnek, hogy hazudjanak a körmendi polgároknak. Azt állítják, hogy 2009-ben 2,2 milliárd forintos kastélyfelújítástól esett el a város pusztán azért, mert Polgármester Úr „otthon felejtette a meghatalmazását” Először is Bebes István pusztán tanácskozási joggal vett részt azon az ülésen, ahol ez a sajnálatos döntés született. Szavazati lehetősége tehát nem volt. Azonban még, ha lett is volna, akkor sem az ő szavazatán múlt volna a pénz elnyerése, hiszen a Regionális Fejlesztési Tanács ennél jelentősebb különbségű arányban szavazta le a körmendi elképzeléseket. Azonban, ha már itt tartunk, nem árt, ha a körmendiek tisztában vannak azzal, hogy az önök listavezetője viszont rendelkezett szavazati joggal abban a Regionális Fejlesztési Tanácsban, amelyben túlsúlyban ültek az akkor MSZP-SZDSZ kormány pártemberei. Arról természetesen nem értekeznek, hogy az SZDSZ-es Tompa László, aki magát most éppen lokálpatriótaként próbálja eladni, pontosan annak a pártnak a megbízásából ült a Tanácsban, amely a Batthyány kastély felújítása ellen szavazott. Körmendiként, „lokálpatriótaként”, tehát egy olyan pártot képviselt, amely megfúrta a körmendi elképzeléseket.
Mindent összevetve már csak egy kérdésünk lenne önökhöz: ez lenne az az „új stílus”, amit meg kívánnak honosítani a városvezetésben? Köszönjük szépen, de ebből a stílusból nem kérünk! Nem kérünk a hazugságokból, a ferdítésekből és abból, hogy olyan emberek vezessék a városunkat, akik saját településük ellen végeznek jól látható aknamunkát! Nem kérünk a csalókból, álcivilekből, szálhámosokból, liberális köpönyegforgatókból!

Körmend, 2014. október 5.

Fidelitas Körmend