Hibaüzenet

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? require_once() függvényben (/home/zollerkm/public_html/fideszkmd.hu/includes/module.inc 341 sor).

Nyílt válasz az MSZP Körmendi Szervezetének

A Fidesz és Fidelitas körmendi szervezeteihez is eljutott az a nyílt levél, amelyet a Körmendi MSZP szervezete írt a Vida József utcai Centrál ingatlannal kapcsolatban. A volt ifjú házasok otthonánál lévő problémaforrással sajnos minden körmendi lakos, így természetesen mi is tisztában vagyunk. A szocialisták által jegyzett nyílt levél azonban több ponton csúsztat, és az abban megállapítottak nagy része nem fedi a valóságot, így pedig alkalmas a körmendi lakosok félrevezetésére. Emiatt kényszerülünk arra, hogy jelen közleményben ismét a nyilvánosság előtt tegyük a helyére a tényeket. Tesszük ezt annak ellenére, hogy egyébként mind Bebes István Polgármester Úr, mind pedig csoportunk folyamatosan napirenden tartja a kérdést és keresi a lehető legjobb megoldást a probléma felszámolására. Mondhatnánk úgy is, hogy az MSZP-vel ellentétben mi nem pusztán beszélünk a problémáról, hanem keressük annak a megoldását is. Mint ahogy megoldásra került a Szabadság tér rekonstrukciója, vagy mint ahogy elkezdődött a Batthyány kastély egyes részeinek a felújítása is.

Először is, amikor a szociálisták azzal érvelnek, hogy kicsinyes tulajdonjogi viták miatt nem lehet megoldani a volt ifjú házasok otthonának problémakörét, akkor egész egyszerűen nincsenek tisztában a megörökölt helyzettel és a tényekkel. Véleményünk szerint egy kb. 150 millió Ft. értékű ingatlan tulajdonjogi sorsának  rendezését mindennek nevezhetjük,  csak nem kicsinyesnek. Márpedig az épület esetében ekkora összegről kell beszélnünk. Polgármester úr és a város vezetése mindent megtett annak érdekében, hogy sikerüljön megegyezésre jutni a tulajdonostárs ÁFÉSZ vezetőségével, ők azonban ez idáig nem hajlottak a közös megegyezésre. Tudtunkkal az Önkormányzat jelenleg is megoldási alternatívákat kínált fel az ÁFÉSZ-nak, több javaslat is megfogalmazásra került, hogy dönteni lehessen abban, hogy merre haladnak tovább a felek. Amint erre végre sor kerül, akkor el lehet kezdeni az épület rendbetételét. Le kell azonban szögeznünk, hogy csak és kizárólag olyan megoldásban szabad gondolkodni, ami egyszerre szolgálja mind a körmendi lakosok, mind pedig a város érdekét, és nem utolsó sorban a törvényi keretek között kerül kezelésre. Az önkormányzat ugyanis nem hozhat olyan felelőtlen döntéseket, nem köthet olyan megállapodásokat, amellyel a város vagyonát veszélyeztetné. Reményeink szerint most már az ÁFÉSZ vezetése is felismeri a problémát és sikerül olyan megállapodást kötni, amely mindkét fél számára megfelelő. Amit biztosan elmondhatunk, hogy a város vezetése kiemelt figyelmet fordít a helyzet kezelésére, így rajtuk eddig sem és ezt követően sem fog múlni a megegyezés.

A galambok kérdése sajnos szintén nem egy olyan egyszerűen megoldható probléma, mint elsőre látszik. Itt ugyanis a különböző állatvédő csoportok, zöldszervezetek lobbi tevékenysége, nyomásgyakorlása folyamatosan akadályozza az önkormányzatot a populáció gyérítésében. Pedig az itt tapasztalható állapotok tarthatatlanok. Hibás azonban az az érvelés, hogy az épület felújításával a galamb probléma is egy csapásra megoldódna. Amennyiben ugyanis az épület rendbetétele megtörténne, a madár raj áthelyeződne a város más, lakott részeire. Így fontos, hogy a két probléma egymástól szétválasztva, külön kerüljön kezelésre.

Végül pedig, amikor a demokrácia korlátozásáról beszél az MSZP körmendi elnöke, akkor jó lenne, ha szintén a tényeket venné figyelembe. Nem kampányidőszakban, minden kitelepülő szervezetnek engedélyt kell kérnie és meghatározott díjat fizetnie, ha közterületen kívánja pártpolitikai céljait népszerűsíteni. Ezen túlmenően Körmenden még kampányidőszakban sem volt megengedett a felújított Fő téren történő pártpolitikai tevékenység, erre emlékeznie kellene a tavalyi évből az MSZP szervezetének is. Úgy látszik Nagy Kornél elnök úr még nem töltött elég időt Körmenden ahhoz, hogy tisztában legyen ezekkel a szabályokkal. Nagyon reméljük, hogy a politikai akciók mellett marad energiájuk a konstruktív, reális alapokon nyugvó megoldások megfogalmazására is.

Fidesz és Fidelitas Körmendi Szervezetei

Szerző: 
fideszkmd.hu
Fidesz körmendi szervezete
Fidelitas körmendi szervezete
Tags: