Nyílt levél Tompa László önkormányzati képviselő részére

Nyílt levél Tompa László önkormányzati képviselő részére

Tisztelt Tompa László!

Képviselő Úr úgy látszik, hogy Ön továbbra sem képes tisztességes politizálást folytatni! Két Körmendet lejárató mocskolódás között Ön most újra elővette azt a témát, ami az elmúlt 4 évben többször volt társadalmi vita tárgya Körmenden, mint ahányszor maga politikai nézetet váltott. Tompa Úr! Ön most helyi népszavazás kiírását tervezi azért, hogy az önkormányzat kezdeményezze a körmendi kórházban a szülészet visszaállítását. Szépen hangzik, bizonyos szinten egyet is értünk Önnel, van azonban egy igen komoly probléma a Pro Körmend kezdeményezésével:

Az egészségügy ugyanis jelenleg állami feladat, így egy önkormányzatnak nincs döntési jogköre arról, hogy melyik intézményben, milyen osztályok működnek. Képviselő Úr ezt folyamatosan elfelejti megemlíteni, akkor, amikor demagóg megnyilatkozásaival azt a hamis látszatot kelti, hogy egy esetleges érvényes és eredményes népszavazással újra nyit a szülészeti osztály Körmenden.

Ami azonban nagyobb probléma, hogy Ön ismét hazudik. Hazudik, hiszen azt állítja, hogy Bebes István polgármester nem foglalkozott, és nem hajlandó most sem foglalkozni az üggyel. Ezzel szemben Ön is tisztában van azzal, hogy Polgármester Úr az Önök népszavazási kezdeményezésénél már jóval korábban kezdeményezte a szülészet visszaállítását az illetékes minisztériumoknál. A minisztérium válaszát Ön saját fülével hallhatta a legutóbbi képviselő-testületi ülésen. Amennyiben esetleg memóriaproblémái miatt nem emlékezne rá, álljon itt Ónodi-Szűcs Zoltán, Egészségügyért Felelős Államtitkára válaszának egy részlete:

„Tisztelt Polgármester Úr! 2016. november 11. napján kelt megkeresése kapcsán – melyben az elmúlt időszak születési statisztikái, és a jelentős távolságokra tekintettel javaslatot tesz a körmendi kórház születési osztályának visszaállítására – ezúton rögzítem, hogy a Körmendi Kórház aktív szülészeti osztálya már négy éve megszűnt, azóta a Körmend vonzáskörzetében élő betegek aktív szülészeti, nőgyógyászati ellátása a Markusovszky Egyetemi Oktatókórházban, Szombathelyen történik.

A körmendi szülészeti osztályon a bezárás előtt mindösszesen évi 200 alatti szülés történt, mely születésszám mellett az aktív szülészeti tevékenység fenntartása irracionális, és magas betegkockázattal jár… Megjegyzem, az egészségügy rendelkezésére álló források optimális felhasználásába legkisebb mértékben sem illeszthető a körmendi szülészet visszaállítása túl azon, hogy a minimumfeltételek megteremtésére sincs mód… Végül megjegyzem, hogy a 2012. év közepén történt átállás jelentős nehézség nélkül történt, és a betegellátás négy éve zavartalanul folyik, így a körmendi kórház szülészeti osztályának visszaállítása – álláspontom szerint – nem indokolt.”

Ön tehát Képviselő Úr több millió forintot szórna el egy olyan népszavazásra, amely semmilyen eredményt nem hozna az ügyben, hiszen a város polgármestere már korábban megtette a szükséges lépéseket ezzel kapcsolatban, sajnos eredménytelenül. Ön mégis több millió forintot dobna ki a kukába, amit az önkormányzat költhetne utak és járdák felújítására, vagy éppen az óvodák állapotának javítására. Persze tisztában vagyunk azzal, hogy Önnek semmi sem drága, ha a saját politikai karrierjét kell egyengetnie. Csúsztat, ferdít és, ha kell hazudik a választópolgároknak, pusztán azért, hogy az Ön mögött álló liberális politikai és gazdasági köröknek a kedvében járjon. Az, hogy Ön idáig jutott nem kizárólag az Ön hibája, ebben hibás az a liberális politikai kultúra is, amelyben Ön szocializálódott, és amelynek Ön haszonélvezője volt az MSZP-SZDSZ kormányok idején. Annak a kormánynak, mely sok más terület mellett a hazai egészségügyet is teljesen szétverte.

Kérjük Önt, hogy a választópolgárok demagóg és teljesen irreális hitegetése helyett inkább koncentráljon az önkormányzati feladatokra és végre dolgozzon a városért is, ne csak saját magáért!

Körmend, 2017. március 9.

Üdvözlettel:

Fidesz és Fidelitas Körmendi Szervezetei

Szerző: 
Fidesz körmendi szervezete
Fidelitas körmendi szervezete
Tags: