A Pro Körmend ismét valótlanságokat állít

A Pro Körmend ismét valótlanságokat állít

A liberális Pro Körmend a tőle megszokott módon ismét ferdít és csúsztat a körmendi általános iskolákat érintő átszervezések kapcsán. Szellemi tőke hiányában ismét politikai színtérre terelnek egy olyan kérdést, melyet a szakmai szinten kellene tárgyalni és megoldani. A körmendi városvezetés a Klik-től kapott értesítést követően azonnal rendkívüli képviselő-testületi ülést hívott össze az iskolák működtetéséért és a szakmai munka koordinációjáért felelős intézmény tervezetének véleményezésére.

Fontos tisztázni, hogy 2017. január 1-től, Magyarország Kormányának döntése értelmében már a működtetői feladatok sem tartoznak az önkormányzat hatáskörébe, így minden oktatással kapcsolatos feladatot a Klebelsberg Központ lát el. Az önkormányzat tehát kizárólag véleményt fogalmazhat meg a tervezettel kapcsolatban.

A Pro Körmend hazug módon ismételten a városvezetésre próbálja tolni a felelősséget, és politikai cirkusszá próbálja silányítani a gyermekeink jövőjét érintő szakmai kérdést. Felszólítjuk a Pro Körmend vezetőit, hogy a jövőben tartózkodjanak az olyan hazugságoktól, hogy bezárásra kerül egy általános iskola Körmenden! Erről ugyanis szó sincs, hiszen a KLIK átszervezési tervei nem erről szólnak.

 Érthetetlen módon közleményükben olyan valótlan állításokat is megfogalmaztak, melyeknek semmi köze az iskolákat érintő tervezett átszervezésekhez. Közleményük szerint négyszáz munkahely szűnt meg Körmenden. Ehhez képest a valóság az, hogy a körmendi foglalkoztatási mutatók országos viszonylatban is kiemelkedők, több nagy cég pedig komoly munkahelyteremtő beruházásokat tervez a városban. Arról természetesen most is hallgatnak, hogy míg a városvezetés rendeletet alkotott a helyi kis- és középvállalkozások támogatására, addig ők megadóztatták volna a körmendi vállalkozókat.

Fidesz és Fidelitas Körmendi Szervezetei

Szerző: 
Fidesz körmendi szervezete
Fidelitas körmendi szervezete
Tags: