Pro helyett Kontra

A körmendi önkormányzatiság közel három évtizede alatt rengeteg víz lefolyt a Rábán, és jó néhány kemény csatározást látott már a Szabadság téri hivatal ülésterme. Szervezetek és képviselők jöttek-mentek, közben pedig szépen lassan nem csak a város fejlődött, hanem a politikai kultúra is teljesen átalakult. Régen is voltak viták, voltak kemény szópárbajok, az azonban elvitathatatlan, hogy a különböző szervezetek képviselői, ha nem is szerették mindig egymást, de egy két kivételtől eltekintve mindenképpen tisztelték ellenfeleiket. Körmend ugyanis egy kisváros, ha nagyon szeretnénk kisarkítani, akkor azt mondhatnánk, hogy itt gyakorlatilag mindenki ismer mindenkit. Egy ilyen településen pedig nem feltétlenül működnek azok a pártpolitikai reflexek, amik országos szinten megvannak, és gyakran dominálnak. A városért való közös munka egy ilyen szűk közösségben általában felülírja a klasszikus értelembe vett pártérdekeket. Így történhet meg, hogy az ellenzék nagyon sűrűn szavazott együtt a városvezetéssel, hiszen a város fejlődése mindannyiunk közös érdeke. Az utóbbi két és fél évben ugyanakkor megfordulni látszik ez a tendencia Körmenden.

A helyi liberális politikai körökből egy „álcivil” szervezetbe menekülő személyek ugyanis folyamatos támadás alatt tartják a várost. No, nem azzal a konstruktív ellenzékiséggel, amivel egyébként a város javára lennének, hanem egy olyan totális, minden erkölcsöt és jó szándékot nélkülöző letámadással, amitől sokszor már a politikában egyébként megedződött embereknek is minimum felfordul a gyomra.

Az egykori Kuncze és Gyurcsány katonák és pénzemberek felismerve az idők szavát, mára lokálpatriotizmusra és klasszikus jobboldali értékekre cserélték a liberalizmus nemzetrontó eszmeiségét. Legalábbis a szavak szintjén. A gyakorlatban ugyanis ugyanazt az álságos, az üzleti érdekeiket kiszolgáló, és minden másképpen gondolkodót megbélyegző politikát folytatják, mint, amit az SZDSZ, vagy éppen az MSZP színeiben megkezdtek.

Ők azok, akik nem valamiért, hanem valami ellen dolgoznak. Ők azok, akik, ha kell meg sem történt eseményekkel riogatják az országos médiát, hogy félelmet generáljanak a körmendi emberekben, hiszen nekik az a jó, ha az emberek félnek, és káosz van a városban. A zavarosban tudnak ugyanis a legjobban halászni. Az pedig, hogy mindeközben lejáratják azt a várost, amit állításuk szerint oly nagyon szeretnek, az őket a legkevésbé sem érdekli. Hiszen Körmendnél, csak egy valamit szeretnek jobban: a pénzt és a hatalmat. De azt nagyon.

Ők azok, akik megpróbálják becsapni és demagóg politikai akciókkal megetetni a körmendi embereket. Szerencsére a körmendieknek kiváló az emlékezete, és nem kajálják be azt a sok moslékot, amit nap, mint nap eléjük öntenek a közösségi média különböző színterein. Jönnek és mosolyognak, közben pedig fenik a hátad mögött a késüket. Egy pillanatra nem figyelsz, és már hátba is szúrtak. Így működik ez a Kuncze-Kóka-Gyurcsány triumvirátuson szocializálódott ballibsiknél.

A hatalomért való görcsös remegés olyan gyűlöletet szül náluk, hogy észre sem veszik, hogy amit tesznek, azzal saját magukat járatják le. Ezzel még nem is lenne probléma, ha közben nem okoznának óriási károkat a városunknak. Ez pedig megbocsájthatatlan. Ideje lenne, ha lecserélnék az egyesületük nevében található pro előtagot mondjuk kontrára. Ez ugyanis sokkal inkább illene az eddig tevékenységükhöz és munkásságukhoz.

Szerző: 
fideszkmd.hu