A Fidesz körmendi szervezetének közleménye

Három hét van a 2018-as országgyűlési választásokig, javában dübörög a kampány, mindenki csatasorba állította a seregeit (már akinek van), és kezdetét vette a nagy licit háború. Azt már megszokhattuk az előző években itt Körmenden is, hogy az ellenzék politikai tevékenysége annyiban kimerül, hogy szakadatlanul ismételgetik, hogy minden, amit a kormányzó és az önkormányzatot vezető párt tesz az rossz, és pont. Vitának itt helye nincs kérem szépen. Bezzeg, ők, ha egyszer lehetőséget kapnának elérkezne Körmendre is a tejben-vajban úszó Kánaán. A felelőtlen ígérgetés - nevezhetjük egyszerűen hazudozásnak is - legnagyobb mestere az újabban balliberális szövetségesek oldalán pózoló Jobbik. Körmendi jelöltjüknek, a magát szerényen csak a választás esélyesének tituláló Bana Tibornak minden hétre jut egy akkora ígérete, amibe még a legújabb MSZP-s barátai is belepirulnak. (Abba most ne is menjünk bele, hogy nincs olyan felmérés a világon, ami őt hozná ki esélyesnek április 8-ra, de amennyiben ő találkozott ilyennel legyen szíves és küldje át nekünk!) Szegény ember, aki még ígérni sem tud, tartja a mondás. A 2014-es önkormányzati választások kampánya óta pedig tudjuk, hogy a Jobbik a hazudozás mellett egyvalamit nagyon tud, egész pontosan kizárólag egyvalamit tud: ígérgetni. Azt is csak felelőtlenül, minden realitást nélkülözve.

Lesz itt minden, ha Bana Tibor lesz a képviselő. Egy csapásra autópályát igénylő forgalomnövekedés, szülészetet lehetővé tevő növekvő születésszám, jó kommunista mintára bérúnió, meg „téesz” is a gazdáknak. Az, hogy mindezt hogyan és legfőképpen miből kívánja a nem is olyan régen még iráni zászlóval, újabban pedig volt SZDSZ-esekkel pózoló képviselő megvalósítani arról természetesen nem esik szó. Nem is kell, hiszen úgy gondolja elég, ha munka helyett csak sületlenségeket beszél.

Megteheti, hiszen míg ők hétről-hétre újabb és újabb fantazmagóriákat zúdítanak rá a választópolgárokra, addig a Fidesz-KDNP pártszövetség dolgozik. Amíg Bana Úr vidéki kocsmákban haknizik és hinti az igét nap mint nap, addig mi építjük a hazánkat és az otthonunkat. Az eredmények pedig kézzel foghatóak. Nem csak a szavak szintjén, nem csak az álmok szintjén léteznek, hanem ott van a magyar emberek mindennapjaiban, használhatja őket az ember, megérintheti, élvezheti annak minden pozitív hozadékát. Amíg a Jobbik telehazudta a sajtót, addig a Magyar Kormány elkerülőt épít, aminek köszönhetően a térség települései végre fellélegezhetnek, kórházakat újított fel, köztük a körmendit is, megduplázta a minimálbért, bevezette a családi otthonteremtési kedvezményt, közel 800 ezer új munkahelyet teremtett és közel 4 százalékos gazdasági növekedést produkált. És a fejlődést bizonyító példákat még oldalakon keresztül sorolhatnánk. Ezek az eredmények nem maguktól estek le a polcról, hanem ezek mögött bizony kőkemény munka van. Mi ugyanis ebben, az elvégzett munkában hiszünk.

Persze mit is tudhat Bana Képviselő Úr a munkáról, amikor életében egyetlen percet sem dolgozott, hiszen az iskolapadból egyenesen a parlamenti patkóba ült át. Mit is tudhat arról, hogy milyen az, amikor az ember valódi és létező értékeket képviselve keményen dolgozik egy közösségért. Nem csak a sajátjaiért, hanem mindenkiért. Bizony még a politikai ellenfelek közösségeiért is. Velük ellentétben ugyanis nekünk valóban Magyarország az első.

Fidesz Körmend

Szerző: 
Fidesz körmendi szervezete